SECȚIUNEA OFF

PENTRU MINE TU EȘTI CEAUȘESCU
România – 2021
100 min

Regia: Sebastian Mihăilescu
Scenariu: Sebastian Mihăilescu
Imagine: Barbu Bălășoiu
Cu: Denis Duma, Dan Hudici, Ionuț Amador Motoi, Mario Sandrino Rădulescu, Mihai Topalov, Cristiana-Alexandra Gheorghe, Cristina Parancea, Alin Ilie Grigore, Zhang Florin-Zhiyuan

La limita dintre ficțiune și documentar, „Pentru mine tu ești Ceaușescu” aduce în fața camerei  tineri între 15 și 22 de ani, provenind din medii diferite, care participă la audiții pentru rolul lui Nicolae Ceaușescu în tinerețe, la mijlocul anilor 1930, încercând să găsească motivația din spatele acțiunilor sale. Rezultatul este în acelaşi timp un portret al noii generații și un instantaneu al moștenirii fostului lider comunist român.

SEBASTIAN MIHĂILESCU
Sebastian Mihăilescu (n. 1983) este absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” (promoția 2013), precum și al unui master în regie de film la aceeași universitate.
Filmul său de absolvire, Apartament interbelic, în zonă superbă, ultracentrală a fost proiectat în premieră în 2016 la Festivalul Internațional de Film de la Locarno – Pardi di Domani Competition.
În prezent, se află în producție cu debutul în lungmetraj de ficțiune, Dublă fericire

Festivaluri:
Ji.hlava 2021
DocLisboa 2021
TIFF 2022

Trailer: