Festivalul ANONIMVL
Miruna Berescu

Miruna Berescu este directorul Festivalului Internațional de Film ANONIMUL, încă de la prima sa ediție, din 2004 și fondatoarea Asociației FAMart.


Are un masterat în economie, relații internaționale. A lucrat ca purtătoare de cuvânt a ministrului culturii, în perioada 2005-2006. În prezent, este implicată în producția și distribuția de filme și consultant în dezvoltarea de scenarii.


A produs două dintre filmele lui Emanuel Pârvu: MAROCCO/ MIKADO selectat la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, în secțiunea New Directors și MEDA SAU PARTEA NU PREA FERICITĂ A LUCRURILOR/ MEDA OR THE NOT SO BRIGHT SIDE OF THINGS”, lungmetrajul lor de debut, care a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Sarajevo 2017 și unde a câștigat 2 din 4 premii- Cel mai bun regizor și Cel mai bun actor (Șerban Pavlu).

 

Tot în aceeași formulă, au filmat mai multe scurtmetraje, iar la începutul anului 2023 au început să lucreze la cel de-al treilea lungmetraj: TREI KILOMETRI PÂNĂ LA CAPĂTUL LUMII/ THREE KILOMETERS TO THE END OF THE WORLD. Miruna a fost, de asemenea, consultant de film pentru dezvoltarea scenariului în 2 – scurtmetraj (2013) și ANONIMUL 10 OMNIBUS „ACTORII DIN SPATELE CAME

REI” – KAZIMIR, în regia lui Dorian Boguță, DUET, în regia lui Andi Vasluianu.