Regulament

Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundatia Anonimul.

Programul Festivalului cuprinde trei sectiuni competitionale:

1.competitie lungmetraj

2.competitie scurtmetraj fictiune

3.competitie scurtmetraj animatie

Pentru participarea filmelor in Festival nu se percepe taxa. Premiile vor fi acordate exclusiv de public prin vot exprimat si programe necompetitive – Panorama internationala – filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective, proiectii filme romanesti, programe speciale, dezbateri public – realizatori de film – critici de film – invitati.

Conditii generale sectiunea lungmetraj

1. in competitie vor intra un numar de 7 filme de lungmetraj, propuse de selectionerul Festivalului;

2. pot participa in competitie doar filme produse dupa 1 ianuarie 2008;

3. proiectia filmelor se va face de pe pelicula 35mm si doar in cazul filmarii originale in sistem video, proiectia se va face din format video;

4. fiecare film de lungmetraj va avea un delegat prezent la Festival, costurile fiind suportate de Fundatia Anonimul;

Conditii generale sectiunile scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie

1. In competitie vor intra un numar de 24 de scurtmetraje de fictiune si 18 scurtmetraje de animatie pe baza selectiei facute de echipa de selectie a Festivalului;

2. Vor fi admise la preselectie doar filmele care indeplinesc urmatoarele conditii: – sunt produse dupa 1 ianuarie 2008; – nu depasesc 20 de minute; – sunt subtitrate in engleza, daca dialogul este in alta limba decat engleza;

3. Proiectia filmelor selectate se face de pe DVD, BETA (SP, SX, Digital), DVCAM;

4.Festivalul invita 1 reprezentant al fiecarui film (regizor / producator / scenarist / actor) acceptat in competitie, costurile de cazare pe perioada Festivalului si de deplasarea Bucuresti – Sf. Gheorghe fiind suportate de Fundatia Anonimul.

** Pentru inscriere directa intr-una dintre sectiunile competitive ale Festivalului – lungmetraj, scurtmetraj fictiune si scurtmetraj animatie: caseta VHS / DVD impreuna cu formularul de inscriere, o fotografie din film si fotografia regizorului trebuie trimise pe adresa Festivalului (vezi sectiunea Transport) inainte de 8 iunie 2009. Caseta VHS / DVD va fi trimisa cu specificatia ‘Fara valoare comerciala. Pentru scop cultural’. Caseta VHS / DVD nu va fi returnata.

Transport

1. Printul sau caseta BETA trebuie sa ajunga la Festival CEL TARZIU pe 31 iulie 2009. In cazul in care printul sau caseta BETA nu ajung pana la data respectiva, filmul selectat va fi inlocuit.

  • Printul sau caseta BETA vor fi trimise la Festival pe cheltuiala participantilor, preplatite.
  • Printul sau caseta BETA trebuie trimise impreuna cu o factura proforma prin posta normala sau curier rapid cu urmatoarele specificari: Fara valoare comerciala. Pentru scop cultural” valoarea indicata pe factura nu trebuie sa depaseasca suma de 10 Euro Nu vor fi acceptate printuri sau casete BETA trimise PAR AVION din cauza dificultatilor de procedura vamala, cele trimise cu valoare mai mare de 10 Euro sau fara preplata transportului catre Festival.

Adresa Festivalului: FUNDATIA ANONIMUL Bd. Primaverii, nr. 12, sector 1, Bucuresti, Romania tel.: 004021 230 16 93 / 95, fax: 004021 230 12 98 festival@anonimul.ro, www.festival-anonimul.ro

2. Returnarea printurilor sau casetelor BETA se va face in urmatoarele conditii:

  • Festivalul suporta returnarea printului sau casetei BETA la adresa indicata in formularul de inscriere sau la o alta adresa indicata de participant doar in cazul in care Festivalul a fost instiintat de schimbarea de adresa inainte de inceperea Festivalului.
  • Printul sau caseta BETA vor fi returnate pana pe 10 septembrie 2009.

3. Festivalul acopera asigurarea printului sau casetei pe durata aflarii acestora in Romania.

Diverse

1. Ordinea de proiectie in cadrul competitiei este stabilita de Festival;

2. Un film inscris si selectat in competitia Festivalului nu poate fi retras ulterior;

3. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele din competitie de 4 ori in timpul desfasurarii Festivalului ;

4. Festivalul are dreptul de a utiliza imagini din filmele aflate in competitie pentru promovare media (maximum 3’.)

Trimiterea formularului de inscriere la Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, on-line sau prin posta, implica acceptul semnatarului cu privire la regulamentul Festivalului, editia 2009.

ANONIMUL_IFF_2009_entry_form.doc