Programul

La festival filmele rulează continuu, proiecțiile având loc în cele 2 săli de cinema din Green Village, în timpul zilei, iar în timpul nopții, în aer liber pe ecranul uriaș din camping.

Programul Festivalului cuprinde două secțiuni competiționale: Competiție Lungmetraj & Competiție Scurtmetraj Ficțiune și Animație.

Programele necompetitive prezintă:

  • Panorama internațională- filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective
  • Programul Actori în spatele camerei- cu filme realizate de actori deveniți regizori
  • OFF Românesc- proiecții de filme românești de lung, mediu și scurtmetraj
  • Proiecții speciale cu tematici ecologice & globale & programe speciale
  • Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reprezentanții filmelor proiectate la Festival, dezbateri publice cu realizatori de film, critici de film, invitați

În fiecare an, evenimentul din Deltă este urmat de Retrospectiva ANONIMUL, care are loc în București, unde filmele proiectate se bucură de prezența a circa 3000 de spectatori.

Concerte și Live Performances

În camping, nopțile de proiecție debutează întotdeauna cu live performance-uri și concerte.
În anii trecuți au fost prezentate în premieră la ANONIMUL proiecte precum Songs for Andy Warhol’s Screen Tests – Lucian Ban, Sorin Romanescu, Silent Strike și Dan Basu, Tarkovsky Redux – like spirit without a shadow – Lucian Ban, Silent Strike, Dan Basu și Mat Maneri, violist american nominalizat la Premiul Grammy pentru Cel mai bun album de muzică alternativă în 2006 și respectiv ND Tango- Marcelo Nisinman, Adrian Fioramonti, Winfried Holzenkamp și Andu Dumitrescu (visual transcript).
Concertele din cadrul edițiilor trecute au fost susținute, între alții, de către Nightlosers, Jul Baldovin & Old Stories, Mircea Vintila, Plurabelle, VUNK, Șuie Paparude, DJ Gojira, Luiza Zan, Robin and the Backstabbers.

Retrospectivă 2022

LOCUL DE DESFĂȘURARE

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 8 – 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping.

TROFEUL ANONIMVL

Toate premiile din competiția de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.