COMPETIȚIE LUNGMETRAJ

ZUHAL
Turcia-Germania – 2021
88 min

Regia: Nazlı Elif Durlu
Scenariu: Nazlı Elif Durlu, Ziya Demirel
Imagine: Sebastian Weber
Cu: Nihal Yalçın, Sadi Celil Cengiz, Çağdaş Ekin Şişman, Sena Başdoğan, Sencar Sağdıç, Aysan Sümercan, Serpil Gül, Burcu Halaçoğlu, Sarp Aydınoğlu, Fatih Al, Şebnem Sönmez, Nur Sürer, Ilgaz Kocatürk

Zuhal e o femeie din clasa de mijloc superioară, cu un loc de muncă bine plătit, o casă frumoasă în Istanbul și o relație de lungă durată. Viața ei obișnuită, cu problemele zilnice, afaceri și apeluri cu iubitul ei, se schimbă atunci când aude un sunet de pisică într-o noapte. Din cauza acestui sunet, despre care crede că vine dintr-un apartament, e forțată să comunice cu vecinii ei, pe care îi evită în mod deliberat. Cu toate astea, nu poate convinge pe nimeni de existența sunetului. În debutul său, după trei scurtmetraje premiate, Nazlı Elif Durlu spune povestea unei protagonist puternice, cu umor întunecat și personaje pline de viață.

NAZLI ELIF DURLU
Născută în Ankara, Turcia, Nazli Elif Durlu a studiat Regia de Film și TV în Olanda și a obținut diploma de master la Universitatea din Utrecht. A scris și regizat trei scurtmetraje: Trust Me (2009), Later (2012), The Horse and the Nightingale (2013). Predă în cadrul Departamentului de Film al Universității Bilgi din Istanbul. „Zuhal” este debutul ei în lungmetraj.

Festivaluri:
Tallinn Black Nights Film Festival 2021
Antalya Golden Orange Film Festival 2021
Taipei Film Festival 2021
Istanbul Film Festival 2022

Trailer: