SECȚIUNEA OFF

BALAUR
România, Germania, Serbia – 2021
123 min

Regia: Octav Chelaru
Scenariu: Octav Chelaru
Imagine: Barbu Bălășoiu
Cu: Mălina Manovici, Alexandru Papadopol, Sergiu Smerea, Voicu Dumitraș, Richard Bovnoczki, Ana Maria Moldovan, Oana Ștefănescu, Marian Râlea, Gabriel Spahiu

Ecaterina, profesoară de religie și soția preotului din oraș, începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos. Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține pe iubitul ei mai tânăr sub control și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs. În timp ce femeia se confruntă cu o adevărată criză de credință, pasiunea lui Iuliu devine din ce în ce mai amenințătoare, mai ales când se spovedește de păcate către preotul orașului.

OCTAV CHELARU
Octav Chelaru a început să facă filme de amatori de la vârsta de 14 ani, folosindu-și familia și colegii de clasă ca actori. Respins la facultatea de film, Octav a devenit autodidact. În timp ce absolvea facultatea de informatică, a regizat videoclipuri muzicale și spoturi publicitare, a produs scurtmetraje pentru alți regizori și s-a implicat ca asistent de regie pentru diverse proiecte.
Ultimele sale două scurtmetraje, Statul Paralel (2020) și Haine negre (2017), au avut premiera în competiția Pardi di Domani a festivalului de film de la Locarno. Dintre scurtmetrajele anterioare, amintim Petrecere privată (2017) care a fost selectat pentru Les Arcs IFF, Tirana IFF și Ocupat (2015), câștigător la Timishort IFF.

Festivaluri:
Thessaloniki Internationals Film Festival 2022
International Film Festival of India 2022
Kerala Film Festival 2022
Transilvania International Film Festival 2022

Trailer: