RETROSPECTIVA FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL 2012

Retrospectiva Festivalului International de Film Independent ANONIMUL 2012 debuteaza miercuri, 29 august, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman, din cadrul Muzeului Taranului Roman.
In cele 5 zile ale evenimentului vor fi proiectate filmele din competitiile de lungmetraj, scurtmetraj fictiune si respectiv scurtmetraj animatie, alaturi de o serie de scurt si mediumetraje romanesti, precum si filme din programele paralele ale Festivalului.

Titlurile declarate castigatoare in urma voturilor exprimate de catre publicul prezent la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii, vor putea fi urmarite duminica, 2 septembrie, incepand cu orele 19.00:
Trofeul ANONIMUL 2012 – TOATA LUMEA DIN FAMILIA NOASTRA/ EVERYBODY IN OUR FAMILY, in regia lui Radu Jude, Romania- Olanda, Cel mai bun scurtmetraj fictiune- PUI, CARTOFI PRAJITI SI-O COLA/ CHICKEN, FRIES AND A COKE, in regia lui Emanuel Parvu, Romania, Cel mai bun scurtmetraj animatie-TIPATUL/ THE SCREAM, regia Sebastian Cosor, Romania, precum si scurtmetrajele REUNIUNE DE FAMILIE, regizat de Florina Dumitrache- castigator al Premiului Special acordat de bloggerii acreditati la Anonimul si FULGENZIO, in regia lui Aldo Iuliano, Italia- castigator al Premiului Ovidiu Bose Pastina, acordat de Fundatia Anonimul.

De asemenea, Retrospectiva ANONIMUL include titlurile ALB SI NEGRU/ THE SUNSET LIMITED, regia Tommy Lee Jones, si CINEMA VERITE, regia Shari Springer Berman si Robert Pulcini, ambele prezentate prin amabilitatea HBO Romania.

THE DOOR, in regia Istvan Szabo, cu Helen Mirren si Martina Gedeck in distributie, prezentat in premiera in Romania in Deschiderea Festivalului ANONIMUL, va avea proiectia din cadrul Retrospectivei sambata, 1 septembrie, incepand cu orele 21.00.

Proiectia speciala a filmului ALBERT NOBBS, in regia lui Rodrigo Garcia, cel mai recent titlu in care joaca multipremiata actrita americana Glenn Close, alaturi de Mia Wasikowska, Aaron Johnson, Brendan Gleeson, Jonathan Rhys Meyers si Janet McTeer, va inchide Retrospectiva ANONIMUL 2012 la Bucuresti, duminica, 2 septembrie, incepand cu orele 21.45.

Retrospectiva Festivalului de Film ANONIMUL se desfasoara in perioada 29 august- 2 septembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman. Biletele pot fi achizitionate de la casa de bilete NCRR, la preturile de 10 RON si respectiv 7 RON pentru elevi, studenti si pensionari.

 

Intrarea la filmele prezentate prin amabilitatea HBO Romania precum si la scurt si mediumetrajele din cadrul sectiunii Romanian OFF va fi libera, in limita locurilor disponibile (conform programului atasat).

Program_Retrospectiva_2012.pdf

S-AU DECERNAT PREMIILE ANONIMUL 2012

Sambata, 11 august, a avut loc Gala de Inchidere a celei de-a 9-a editii a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL, in cadrul careia publicul a hotarat castigatorii:

La sectiunea de scurtmetraj s-au decernat urmatoarele premii:

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj animatie filmului Tipatul/ The Scream, in regia lui Sebastian Cosor.

Premiul Publicului pentru Cel mai bun scurtmetraj fictiune filmului Pui, cartofi prajiti si o cola/ Chicken, Fries and a Coke, in regia lui Emanuel Parvu.

Premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de Fundatia Anonimul, pentru filmul Fulgenzio, in regia lui Aldo Iuliano.

Bloggerii acreditati la Anonimul i-au acordat in plus un Premiu Special Florinei Dumitrache, pentru filmul Reuniune de familie.

In cadrul sectiunii competitionale de lungmetraj, Trofeul ANONIMUL 2012 s-a acordat peliculei Toata lumea din familia noastra, in regia lui Radu Jude.

Cea de-a noua editie a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL s-a desfasurat in perioada 6-12 august, la Sfantu Gheorghe, Delta Dunarii.

THE DOOR, IN REGIA LUI ISTVÁN SZABÓ, DESCHIDE CEA DE-A NOUA EDITIE A FESTIVALULUI INTERNATIONAL DE FILM ANONIMUL

Filmul The Door, in regia lui István Szabó si avand-o in distributie pe multi-premiata si apreciata actrita Helen Mirren, deschide editia 2012 a Festivalului International de Film ANONIMUL, luni, 6 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Prezentat in premiera in Romania, filmul spune povestea Magdei, o scriitoare in cautarea afirmarii, si a menajerei sale, Emerence, o persoana cunoscuta si respectata in cartier, dar misterioasa. Un eveniment dramatic din viata Magdei o determina pe Emerence sa dezvaluie anumite momente si aspecte ale trecutului ei traumatic- trecut care explică comportamentul ei iesit din comun. The Door ilustreaza legatura ce se formeaza intre aceste doua femei extrem de diferite si totodata sfarsitul tragic al aceleasi relatii.

Filmul este o adaptare a romanului omonim scris de Magda Szabo, pentru care autoarea a primit Premiul Femina Etranger in 2004.

István Szabó este unul din cei mai apreciati regizori ungari ai ultimelor decade. In anii ’60 si ’70 a realizat filme de autor ce explorau experientele propriei sale generatii, precum si istoria recenta a Ungariei. Este cunoscut publicului pentru trilogia Mephisto (1981, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain), Colonel Redl (1984, recompensat cu Premiul Juriului la Cannes) si Hanussen (1988). Titlurile sale in limba engleza includ Meeting Venus (1991), Sunshine (1999), Taking Sides (2001) si Being Julia (2004).

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane- coproducator.

Partener Oficial: Stella Artois

Parteneri Principali: Vodafone Romania, Ford Romania

Partener: HBO Romania
Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Romania literara, The One, Cinemagia, Happy Fish TV, BeWhere!

DESPRE OAMENI SI MELCI DESCHIDE SEARA FILMULUI ROMANESC LA ANONIMUL, MARTI, 7 AUGUST

Festivalul International de Film ANONIMUL si Transilvania Film anunta proiectia speciala a celui de-al doilea lungmetraj regizat de Tudor Giurgiu, Despre oameni si melci, in deschiderea Serii Filmului Romanesc, marti, 7 august.

Publicul din Sfantu Gheorghe se va bucura sa ii revada pe actorii Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu si Valeria Seciu, alaturi de renumitul actor francez Jean François Stevenin si de fiul sau, Robinson Stevenin.
Jean François Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum François Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy sau Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Filmul relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor ’90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

Filmul va fi proiectat in cadrul Festivalului International de Film Independent Anonimul 2012 atat in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, cat si a unor membri din distributie.

Despre oameni si melci este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta). Premiera filmului in cinematografe va avea loc in data de 14 septembrie.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane- coproducator.

Partener Oficial: Stella Artois

Parteneri Principali: Vodafone Romania, Ford Romania

Partener: HBO Romania
Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Romania literara, The One, Cinemagia, Happy Fish TV, BeWhere!

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL ANUNTA TITLURILE DIN COMPETITIA DE LUNGMETRAJ

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, ce se va desfasura in perioada 6 – 12 august 2012, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, anunta titlurile din cadrul sectiunii de lungmetraj:

Cele 7 titluri propuse de selectorul Ludmila Cvikova, Head of International Programming in cadrul Institutului de Film din Doha sunt:

LA PLAYA D.C., regia Juan Andrés Arango, Columbia- Brazilia- Franța, 2012

Un Certain Regard, Cannes 2012

OKHOTNIK/ THE HUNTER, regia Bakur Bakuradze, Rusia, 2011
Un Certain Regard, Cannes 2011

Bright Future, Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, 2012

TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ/ EVERYBODY IN OUR FAMILY, regia Radu Jude, România- Olanda -2012

Premiul Heart of Sarajevo, Festivalul International de Film de la Sarajevo, 2012

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Lungmetraj, Festivalul Internațional de Film Transilvania, 2012

ALPEIS/ ALPS, regia Yorgos Lanthimos, Grecia, 2011
Cel mai bun scenariu, Veneția 2011
Marele Premiu, Festivalul de Film de la Sydney, 2012

J’AIME REGARDER LES FILLES/ 18 YEARS OLD AND RISING, regia Frédéric Louf, Franța, 2011
Nominalizare pentru Cea mai buna speranta- Pierre Niney, Premiile César, 2012

Next Wave, Festivalul Internațional de Film de la Toronto, 2011

VALLEY OF SAINTS, regia Musa Syeed, India- SUA, 2012

Premiul Publicului și Premiul Alfred P. Sloan, Festivalul Internațional de Film Sundance, 2012

LA PIROGUE/ THE PIROGUE, regia Moussa Touré, Franta- Senegal- Germania, 2012
Un Certain Regard, Cannes 2012

Cele sapte titluri concureaza pentru Marele Premiu al Festivalului de Film ANONIMUL in valoare de 3.000 USD, premiu acordat exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Festival.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane- coproducator.

Partener Oficial: Stella Artois

Parteneri Principali: Vodafone Romania, Ford Romania

Partener: HBO Romania

Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Romania literara, The One, Cinemagia, Happy Fish TV, BeWhere!

FESTIVALUL INTERNATIONAL DE FILM ANONIMUL ANUNTA TITLURILE DIN CADRUL COMPETITIEI DE SCURTMETRAJ

Festivalul International de Film Independent ANONIMUL, ce se va desfasura in perioada 6-12 august 2012, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, anunta titlurile din cadrul sectiunii de scurtmetraj fictiune si animatie:

La sectiunea de scurtmetraj, s-au inscris un numar de peste 300 de scurtmetraje de fictiune si animatie din 37 de tari. Inscrierile s-au deschis in februarie 2012 si s-au incheiat in iunie 2012.
Selectia realizata de criticul de film Irina-Margareta Nistor cuprinde 30 de scurtmetraje de fictiune si respectiv 20 de scurtmetraje de animatie.

Entry-urile romanesti la sectiunea scurtmetraj fictiune:
GOBBEL, regia Raluca David

TENIS, regia Vladimir Dembinski

REUNIUNE DE FAMILIE, regia Florina Dumitrache

MERRY ZOMBIE CHRISTMAS, regia Victor Dumitrovici

CUTIA, regia Mircea Ghibortz Ghinescu

UN ALT CRACIUN, regia Tudor Giurgiu

COMING SOON, regia Jamil Hendi
ORIZONT, regia Paul Negoescu

PUI, CARTOFI PRAJITI SI-O COLA, regia Emanuel Parvu

CHEFU’, regia Adrian Sitaru

De asemenea, mentionam si coproductia Marea Britanie- Romania OUTLAND, in regia Adinei Istrate.

Entry-ul romanesc la sectiunea scurtmetraj animatie:
TIPATUL, regia Sebastian Cosor

Va rugam gasiti lista integrala aici .

Scurtmetrajele selectionate concureaza pentru Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune, respectiv Cel mai bun scurtmetraj de animatie, fiecare in valoare de 1000 USD, premii acordate exclusiv pe baza voturilor exprimate de publicul prezent la Sfantu Gheorghe.
La sectiunea scurtmetraj fictiune, Fundatia Anonimul va acorda Premiul Ovidiu Bose Pastina, in valoare de 1000 USD.

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent ANONIMUL este organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman- partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane- coproducator.

Partener Oficial: Stella Artois

Parteneri Principali: Vodafone Romania, Ford Romania

Partener: HBO Romania

Cu sprijinul: TNT Romania, Golden Tulip Victoria Bucharest Hotel, Clubul Taranului

Parteneri media: Radio Guerrilla, Adevarul, 24FUN, Catavencii, Romania literara, The One, Cinemagia, Happy Fish TV, BeWhere!