Opinii

MORITZ DE HADELN – fostul director al Festivalurilor de Film de la Berlin si Venetia, Presedintele Juriului de Lungmetraj:
„Acest Festival se numeste Anonimul, dar nu va ramane anonim pentru mult timp. Ii doresc un viitor sralucit.”
„Vreau sa multumesc organizatorilor si sa ii felicit pentru entuziasmul si seriozitatea cu care au inteles sa realizeze acest Festival.”

VALENTINA LOMARTIRE – producator, Italia:
„M-am indragostit de acest loc, de armonia pe care am gasit-o aici, de acest Festival care a reusit sa creeze o atmosfera atat de pozitiva pentru cei veniti aici sa cunoasca esenta cinematografiei si sa descopere idei noi. Aici este mult suflet, multa armonie si acestea au contribuit la succesul evenimentului.”

MARIANA MIHUT – actrita, Romania:
„Este cel mai frumos Festival la care am participat pana acum. Frumos din toate punctele de vedere. Pot sa spun ca plec de aici foarte fericita.”

XAVIER LEHERPEUR – jurnalist Nouvel Observateur, Franta:
„Un festival la intalnirea dintre Dunare si Mare la cinci ore de Bucuresti, asta tinea efectiv de utopie. Dar, gratie unei echipe tinere si dinamice, proiectul a luat forma progresiv. Intre plaje si gradini salbatice, visul a capatat o forma frumoasa.”

DAN FAINARU – jurnalist Screen International:
„Noul Festival romanesc Anonimul este curios nu numai ca nume. Un mare potential, cautand un continut important, evenimentul este localizat intr-un sat nou construit special pentru acest tip de eveniment, in inima sanctuarului vietii salbatice din Delta Dunarii.”

EUGENIA VODA – critic de film Romania literara:
„Cand am aflat anul trecut ca la capatul Deltei Dunarii, la Sf. Gheorghe, se preconizeaza un festival de film, ideea mi s-a parut, in cel mai bun caz, usor excentrica. Ceea ce am descoperit acolo a contrazis, din fericire, logica elementara. Festivalul ANONIMUL a reusit, de la prima sa editie, sa respire ca un festival european ; el a avut o tenta de pitoresc (pe care a si mizat), dar niciodata o tenta de provincialism.”