MICHEL FRANCO, CÂȘTIGĂTOR AL PREMIULUI PENTRU SCENARIU CANNES 2015 ȘI AL SECȚIUNII UN CERTAIN REGARD 2012, INVITAT SPECIAL AL ANONIMUL 14

Câștigător al Premiului pentru scenariu la Cannes 2015 și al Un Certain Regard 2012, regizorul mexican Michel Franco este invitatul special al Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL.

La ediția din acest an a Festivalului de Film de la Cannes, care începe astăzi, 17 mai, Michel Franco este inclus în Competiția Un Certain Regard, cu ultimul său film, APRIL’S DAUGHTER, cu Emma Suárez, cunoscută pentru rolul Julieta din filmul omonim semnat de Pedro Almodóvar, Președinte al Juriului Competiției Oficiale Cannes 2017.

În 2015, filmul CHRONIC cu Tim Roth în rol principal, câștiga Premiul pentru scenariu al Competiției Oficiale în care mai erau incluse filme semnate de Yorgos Lanthimos, Nanni Moretti, Paolo Sorrentino și Denis Villeneuve.

Tim Roth, cu care regizorul are o relație specială, este cel care în anul 2012 a fost Președintele Juriului Un Certain Regard și i-a înmânat pe scenă premiul regizorului mexican pentru DESPUÉS DE LUCÍA. Tim Roth mărturisea că „totul a început la Cannes. I-am văzut filmul și m-a devastat…”.

Franco va fi prezent la ANONIMUL și în calitate de producător, prin proiecția filmelor 600 MILES, în regia lui Gabriel Ripstein- Premiul pentru Cel mai bun debut la Berlinale 2015 și DESDE ALLÁ, în regia lui Lorenzo Vigas- Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneția, 2015.

Michel Franco va primi în cadrul Galei de Deschidere a Festivalului Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. Întreaga sa filmografie va fi prezentată publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri.

ANONIMUL 14 va avea loc în perioada 7- 13 august 2017 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.
Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

21.6.2017
 

Add comment