Belgia– 2019
107 min

Regie: Anke Blondé
Scenariu: Jean-Claude Van Rijckeghem & Anke Blondé
Imagine: David Williamson SBC
Distribuție: Kim Snauwaert, Jelle de Beule, Katelijne Verbeke, Dirk Van Dijck, Robrecht Vanden Thoren, Wine Dierickx, Peter de Graef

Dorien are totul pentru a fi fericită: un soț minunat, doi copii adorabili și un cabinet veterinar ce prosperă. Într-o zi totul se prăbușește. Dorien are o umflătură pe sân, descoperă că mama sa are de mult timp o aventură amoroasă, iar soțul său pare să fie foarte apropiat de o colegă. Simte nevoia să discute cu cineva, dar nimeni nu pare să asculte. Este oare aceasta viața la care visa? Dorien realizează că e timpul să facă niște schimbări.

ANKE BLONDÉ
The Best of Dorien B. este debutul în lungmetraj al regizoarei belgiene Anke Blondé. A regizat trei scurtmetraje – Mister Frits (1998), Buitem Adem (1999) și mult-apreciatul Dura Lex (2011), care a câștigat cinci premii la festivaluri de film internaționale. În plus față de cariera sa ca regizor, ea este și un director de casting extrem de căutat, lucrând la filme precum The Misfortunates și The Broken Circle Breakdown, de Felix van Groeningen și serialul TV Beau Sejour.

Festivaluri:
Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam, 2019

Be for films
www.beforfilms.com