Despre Festival

Festivalul a fost creat la inițiativa Fundației ANONIMUL, care și-a dorit un festival de film diferit, pentru filme independente și regizori tineri.

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în luna august a fiecărui an, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării – un loc magic unde Dunărea întâlnește Marea Neagră, un pământ nou, cu obiceiuri străvechi.

Sfântu Gheorghe e o locație izolată, ruptă de mediul cotidian, fiind accesibilă doar pe cale aeriană sau acvatică, care, în luna august a fiecărui an primește în jur de 5000 de vizitatori veniți special pentru a lua parte la ANONIMUL.

Este un sat mic cu ulițele acoperite cu nisip fin, care păstrează multe obiceiuri străvechi, un loc magic, de o frumusețe tulburătoare, un pământ nou pentru un eveniment dedicat tinerilor, spiritului liber, întâlnirilor, dezbaterilor și dialogului.

„Satul Filmului” cuprinde Complexul Green Village și Green Dolphin Camping, fiind dotat cu toate facilitățile necesare organizării unui festival de film. Cinefilii se cazează în pensiuni, corturi sau cabane, pot urmări filme toată ziua în cinema și toată noaptea în aer liber, pe ecranul uriaș din camping. Complexul are un design ECO-friendly, ce se armonizează perfect cu mediul înconjurător.

Retrospectivă 2022

LOCUL DE DESFĂȘURARE

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 8 – 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping.

TROFEUL ANONIMVL

Toate premiile din competiția de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.