Concerte

DJ GOJIRA

ROBIN AND THE BACKSTABBERS

Robin and the Backstabbers este un grup de pop melodramatic din Bucureşti, înfiinţat în 2010. Componenţa actuală îi cuprinde pe Andrei Robin Proca (voce, chitară), Florentin Vasile (chitară), Vlad Feneşan (chitară bas), Vladimir Proca (tobe), Radu Moldovan (tobe) şi Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară). Formaţia s-a bucurat de un anume magnetism încă de la început, câştigând Premiul Publicului la ediţia din 2010 a competiţiei Stufstock Newcomers.

A concertat în toate oraşele semnificative din România (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Galaţi, Iaşi, Braşov, Constanţa, Târgu Mureş, etc.), bifând şi o apariţie în Republica Moldova, în cadrul festivalului Acoperire Culturală, organizat de ICR Chişinău, şi a cântat în deschiderea unor formaţii precum Whitest Boy Alive (GER), Obits (US), British Sea Power (UK) şi Reptile Youth (DEN).

Robin and the Backstabbers a lansat un singur album de studio, în noiembrie 2012, intitulat Bacovia Overdrive, vol. 1: Stalingrad, primul dintr-o trilogie care urmează să mai cuprindă Arhanghel’sk şi Vladivostok. În luna aprilie a acestui an, în cadrul premiilor ONAIR Music Awards, Robin and the Backstabbers au câştigat 2 premii: BEST ALTERNATIVE ROCK şi ARTISTUL ANULUI 2012.

LUIZA ZAN

De-a lungul ultimilor 10 ani, Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini solide în muzica de jazz, dar şi cu influenţe puternice din muzica clasică, pe care a studiat-o şi îndrăgit-o în liceu şi apoi facultate.

Pasională şi tandră, aprinsă şi înţelegătoare. Astfel ar putea fi cuprinsă în câteva cuvinte muzica Luizei. New jazz inspirat de Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves şi mai ales Nat „King” Cole. Soul & funk inspirat de Aretha Franklin, Chakka Khan ,Erykah Badu. Hip hop & R&b; inspirat de D‘Angelo, Angie Stone, Bilal. Toate sunt trăsături ale unei voci pline de forţă şi trăire.

A cantat cu nume sonore de la noi si de aiurea. Cu Sorin Romanescu, Mircea Tiberian, Pedro Negrescu, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr, Mihai Iordache, Alex Man, Abert Tajti, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Arthur Balogh, Catalin Milea, Sebastian Burneci, Vlad Popescu si multi altii, precum si cu Rick Condit, Dave Stamps, Petras Geniusas, Corrine Chapelle, Gyarfas Istvan, Berkes Balazs, Peter Sarik si altii.

În luna noiembrie a anului 2006 Luiza Zan şi Sorin Romanescu definitivează proiectul „Colinde şi poveşti de Crăciun”, editat de Trust Productions şi produs de Sorin Romanescu şi Luiza Zan, lansat oficial pe piata romaneasca in decembrie 2010 sub obladuirea Soft Records.

Începând cu luna octombrie a anului 2008 si pana in toamna lui 2010, este profesor universitar asociat la catedra de jazz a Universitatii de Muzica Bucuresti, fiind primul profesor de jazz vocal din Romania.

Este prezenta din 2010 in fiecare an in cadrul cursurilor de maiestrie „IconArts Cisnadie”, ca profesor de jazz vocal.

A scris muzica de film, pentru filmele „Carambol”, „Circul Vesel” (o productie HBO) si „Maria” (nominalizat la categoria „cel mai bun film documentar” la festivalul de la Lucarno in martie 2013) si a scris intreaga partitura a muzicii spectacolului de teatru „Napasta”, in regia lui Radu Afrim, care se joaca pe scena Teatrului National Bucuresti, in care este si protagonista.

A scris nenumarate muzici pentru reclame audio si TV si este o nelipsita prezenta pe scenele cluburilor si festivalurilor din tara si strainatate.
A fost premiata cu distinctia „Muzicianul anului 2011” in cadrul Galei premiilor de jazz” din primavara anului 2012.

DISCOGRAFIE
2005 – „SLANG” – Slang , Zone Records
2010 – „Colinde si Povesti de Craciun” – Sorin Romanescu, Luiza Zan – Soft Records
2012 – „Like Water” – Pedro Negrescu, Luiza Zan – Soft Records (numit „cel mai bun album al anului 2012” de catre „Observatorul cultural” si „Muzici si faze”)

OLD STORIES

Proiectul „OLD STORIES” a luat nastere la editia din 2011 a Festivalului de Film ANONIMUL si abordeaza genul acoustic pop, blues

Componenta:
Jul Baldovin (chitara acustica si voce) – a lansat de curand un album solo intitulat „Acasa”, este promotor al genului „fingerstyle” si colaborareaza cu Mircea Vintila (in trupa „Brambura”)
Gelu Ionescu (pian electric si voce) – face parte din Trupa „Vama” si colaboreaza cu Mircea Vintila (in trupa „Brambura”)
Elena Pavel (percutie si voce) – colaborareaza cu Mircea Vintila (in trupa „Brambura”)

GRUPUL POESIS

Componenta: Marius Batu (chitara, voce), Eugen Baboi (chitara, voce)

Grupul folk Poesis a luat nastere in anul 1977 la Casa de Cultura din Constanta, initial in formula de trio: Marius Batu, Eugen Baboi si Dicran Asarian.
Ulterior, Dicran Asarian a parasit scena muzicala pentru teatrul de marionete din Constanta. In perioada 1982-1985 activitatea Poesis s-a invartit in jurul Cenaclului Flacara. Dupa desfiintarea cenaclului, Marius Batu a plecat in Germania, unde a trait ca muzician profesionist. S-a mutat apoi in Canada. In timp ce Marius Batu era plecat, Eugen Baboi a lucrat o perioada ca geolog, apoi ca editor la Radio Romania Actualitati. In 1994, odata cu revenirea lui Marius Batu in tara, Poesis se reuneste. In septembrie 1996, apare primul album de studio Poesis, „Cantec soptit”, sub egida Roton.

La doar doua saptamani de la lansare, Eugen Baboi paraseste la randul sau Romania, pentru a se stabili in orasul canadian Calgary. Acolo va lucra ca inginer geolog si va incepe sa compuna muzica de film si de televiziune. In tot acest timp, Marius Batu se implica in realizarea mai multor albume. Numele sau figureaza pe copertile discurilor „Holograf 69% Unplugged”, „Undeva departe” si „Holografica” al celor de la Holograf. De asemenea, Batu si-a adus un aport la realizarea unor albume semnate de Ducu Bertzi, Dinu Olarasu si Mircea Vintila.

In anul 2001, Batu devine membru al trupei Pasarea Colibri, ocupand locul ramas vacant in urma plecarii lui Florian Pittis. Vocea sa poate fi auzita pe albumul „Inca 2000 de ani”, lansat de Pasarea Colibri in 2002. In noiembrie 2007 apare „Babilon”, cel de-al doilea album Poesis. Discul, editat de A&A; Records, a fost imprimat atat in Canada, cat si in Romania. In 2009 si 2011, grupul are ocazia sa concerteze in cadrul festivalului Folk You! de la Vama Veche, alaturi de reprezentanti de seama ai folkului romanesc: Nicu Alifantis, Maria Gheorghiu, Mircea Baniciu, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Vasile Seicaru etc.
Pe 18 aprilie 2012, Poesis a lansat la Teatrul Excelsior din Capitala, cel de al treilea disc, „Creanga de aur”.


In 2013 Grupul Poesis a fost desemnat castigator al Premiilor Muzicale Radio Romania pentru Cel mai bun album folk – „Creanga de aur” si pentru Cel mai bun artist folk, precum si castigator al Premiului CEL MAI BUN FOLK la On Air Music Awards 2013 cu piesa NALUCA .

TAPINARII

Tapinarii este o formatie de folk alternativ ce prezinta viata de cuplu si nu numai, intr-un mod realist, ironic si autoironic.

Formatia s-a format in 2001 si a editat pana acum 9 discuri: „Sunt fericit”, „Idei preconcepute”, „Utopia”, „Ultimul super erou”, „Un rege fara regat”, „Viata de cuplu e ca mersul pe tricicleta”, „7 pacate rascumparate”, „2010 ani de folk alternativ” si in februariei 2013 a lansat cu „Academia Catavencu” noul disc „Visul Romanesc”.

„Visul Romanesc” ajunge la Festivalul Anonimul Sfantu Gheorghe, pe 14 august 2013.

AEON BLANK

Componență:
Emil Luca: voce și chitară
Mircea Becherescu: chitară
Alex Comărnicianu: bass
Bogdan Valentin: tobe
Sorin Frățilă: clape

Fondatorii trupei sunt Emil Luca și Alex Gabroveanu, ambii chitariști în formula inițială. Pe parcurs, li s-au alăturat basistul Alex Comărnicianu, bateristul Doru Trocan și clăparul Ștefan Crăciun. În prezent, doar Emil Luca și Alex Comărnicianu mai fac parte din trupă, ceilalți trei fiind înlocuiți de-a lungul timpului (în ordine cronologică) de către Bogdan Valentin, Sorin Frățilă și Mircea Becherescu.

Stilul abordat de Aeon Blank a fost încă de la început rock alternativ cu influențe dark wave, metal, gothic etc.

Primul concert Aeon Blank a avut loc pe 5 mai 2011, în clubul Iron City din București. Alte concerte au mai susținut în Club Control, El Primer Comandante, E-varza, Big Mamou, Ageless, Club A, Wings, Silver Church, Legere Live, Promethevs, Fabrica (în deschiderea concertului Robin and the Backstebbers) ș.a.

Festivalurile în cadrul cărora a cântat trupa Aeon Blank au fost:
GĂRÂNA (2011), alături de Timpuri Noi, Trupa Verde, Fără Vise și Jukebox
ROAD WOLVES BIKE FEST (2012)
B’ESTFEST (2012)
Zilele Prieteniei Bergenbier (2013)
ARTmania (2013)

Albumul Handmadegods & Godmadedemons a fost lansat pe 26 aprilie 2012 în clubul bucureștean Wings, iar la concert au fost invitați The Fractures și Running Clouds. Conține 17 piese, dintre care cinci au fost difuzate intens de Radio Guerrilla. Piesa „Of Gravity And Passion” a ajuns pe locul 2 în cadrul emisiunii „Top Show”, iar “Auguries Of Innocence” pe locul 3. „Kong”, ultima piesă a trupei care a intrat pe frecvențele Guerrilla a fost difuzată până în luna noiembrie 2012.
La finele anului 2012, Aeon Blank a lansat single-ul „A Perfect Day To Fly”, un featuring cu Delia Opran, solista trupei Antarctica. Concertul de lansare a avut loc la Clubul Țăranului Român din cadrul Muzeului Țăranului Român.
Cel de-al doilea album al trupei va fi lansat la sfârșitul anului 2013.

Videoclipul piesei „Auguries Of Innocence” a fost difuzat pe MTV România începând cu 23 septembrie 2012, când trupa a fost prezentă în cadrul emisiunii Alternative Nation.

Best Alternative Newcomer 2012 este titlul pe care Aeon Blank l-a câștigat în concursul organizat de Metalhead (concurs bazat pe voturile fanilor). Ca o urmare firească a acestui fapt, ei au concertat pe 31 ianuarie la Silver Church, alături de celelalte trupe câștigătoare.

Emil Luca (voce și chitară)
Este singurul membru fondator prezent în actuala componență. A absolvit un liceu de mate-info, are licență de medic veterinar, lucrează ca grafician iar în week-end-uri pescuiește si pictează. A început prin a cânta folk, apoi pop rock, după care s-a trezit întrebându-se “Dar de ceva serios nu sunt în stare?”.
“Pentru mine trupa asta e ceva mai mult decât un mod de exprimare, e un copil nebun căruia îi permit aproape orice și în acelasi timp e un mod de evoluție și de maturizare. Decât să dai o palmă cuiva, mai bine faci o piesă despre asta”, spune Emil.

Bogdan Valentin (tobe)
A terminat Facultatea de Marketing și a absolvit Școala de Artă, clasa percuție, în București. Primele lecții de muzică le-a luat la vârsta de cinci ani, la pian și armonică. Pe la șase ani a început să folosească oalele și pernele mamei lui pe post de tobe. La 12 ani a primit cadou primul set de tobe (“Doina”, fabricat din carton presat) și a început să ia primele lecții serioase, mai întâi în particular, apoi la Școala de Artă. La 19 ani s-a angajat în domeniul bancar, unde a lucrat timp de 6 ani, iar în urmă cu trei ani, Bogdan s-a reapucat de muzică. În prezent activează în cadrul trupelor Aeon Blank, Stema și Lucky 13. Printre cele mai importante colaborări ale lui se numără cele cu Foișorul de Foc și Rona Hartner.

Alexandru Comărnicianu (bass)
A absolvit Liceul de Muzică “George Enescu” și a studiat timp de trei ani în cadrul Universității Naționale de Muzică, la Facultatea de Interpretare Muzicală, cornul. “La un moment dat am cedat și m-am hotărât să mă apuc de muzică. Am pus mâna pe un bass și am început să cânt”. Alex a activat și în cadrul proiectelor Fractures și Trupa Verde, a colaborat cu Rona Hartner și Cornelia Tihon, iar de aproape doi ani face parte din trupa Aeon Blank.

Mircea Becherescu (chitară):
“Absolvent de liceu de filologie, am terminat ASE-ul din greșeală, și sunt pe cale să termin și un Master de Managementul Proiectelor. Cânt la chitară de aproximativ 12 ani. Am crescut ascultând Pantera, Slayer și Metallica la maxim, aceste sunete provenind din dormitorul surorii mai mari, căreia îi mulțumesc astăzi că nu ascult Inna și Connect-R. Într-o zi de aprilie am văzut la TV un clip cu Aaron Lewis și Fred Durst cântand „Outside” live și mi-am zis că asta vreau să fac. Imediat după am pus mâna pe chitară, am început să învăț singur și iată-mă aici, cântand la chitara electrică alături de niște oameni foarte mișto, membrii trupei Aeon Blank. Pe lângă Aeon Blank, mai sunt și membrul fondator și chitarist al trupei Benetone”.

Sorin Frățilă (clape):
Sorin a început cu folkul în perioada liceului, participând la diverse festivaluri din țară, de unde s-a întors mai mereu cu premii. În paralel, împreună cu câțiva colegi, a închegat o trupă de metal, intitulată Hangover: “Nu prea avea legătură cu folkul, dar nu se putea fără, fiind cunoscută afinitatea mea față de acest gen”.
În timp ce studia pedagogia muzicală în cadrul Universității Naționale de Muzică, Sorin a avut mai multe colaborări cu diverse trupe de pop-rock (majoritatea de coveruri), dar și colaborări live și de studio cu câțiva artiști hip-hop. În prezent, mai cântă cu trupele Firmament și Westroot (o trupă de country, proaspăt înființată).

CVARTET AMBIANCE

SUIE PAPARUDE

In toamna anului 1993, are loc lansarea trupei, avand 5 membri, printre care un basist (Mihai Dobre – Dobrica) si un clapetist (Mihai Campineanu – Michi), abordand un stil alternativ-new-wave. Un an mai tarziu, trupa ramane in componenta clasica de doi: Michi si Dobrica. In 1995, Suie Paparude ajunge la 3 membri, prin includerea lui DJ Vasile in trupa. In aceasta componenta, trupa scoate primul album, intitulat SUIE PAPARUDE. Albumul contine piese ca La Mare, devenita hit national, precum si piese ca Peace & Unity. I feel You, piese chill ca Blue Wate Life by Night, care au marcat inceputurile muzicii electronice in Romania. Este perioada in care Suie Paparude canta aproape saptamanal in Studio Martin, punand bazele scenei de muzica elctronica din Romania impreuna cu DJ Vasile, Nikky4, Seba, Vladone si altii. La sfarsitul lui 95, DJ Vasile paraseste grupul, pentru a urma o cariera solo. Doi ani mai tarziu (1997), Suie Paparude, lanseaza al doilea album: SALVEAZA-TE.

De pe acest album este extras single-ul Iarba Verde De Acasa, videoclipul fiind realizat de Tudor Giurgiu. In decembrie `98, Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul MUSCA.

Cam in acceasi perioada, Suie Paparude incepe lucrul la cel de-al treilea album URBAN, ce apare in primavara anului 2000.
In anul 2001, li se propune sa includa piesa „Ajutor” pe coloana sonora a filmului hollywoodian Inahbited.
In 2003, in trupa este cooptat Junkyard. In acelasi an, Suie lanseaza albumul ATAC LA PERSOANE. De pe acest album sunt extrase single-urile Hard Dub, Atac la Persoane, amandoua piesele avand videoclipuri. Urmeaza albumul nr 5 SCANDALOS, in decembrie 2004. Pentru Inimi, Scandal sunt piesele cele mai cunoscute de pe acest album precum si piese ca White Style, Cronica, Viitorul e In Trecut care nu au beneficiat de videoclip. In februarie 2005, Suie Paparude primeste premiul pentru cea mai buna piesa de club „Pentru inimi”, acordat in urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards. Pe 23 iunie 2006, Suie Paparude sint invitati sa cante pe stadionul Lia Manoliu in deschiderea concertului Depeche Mode (in urma unei selectii riguroase a managementului trupei britanice), in fata a peste 40.000 de spectatori. Tot in vara anului 2006, Suie Paparude primeste premiul MTV pentru cea mai buna trupa alternative. In ianuarie 2008, are loc lansarea albumului numarul 6: A FOST ODATA. De pe acest album sunt extrase single-urile cu videoclip : A fost odata, Cu zambetul pe Buze, Armada Verbala precum si celebra piesa Razboinicul Luminii. La inceputul lui 2009, Junkyard paraseste trupa si in locul lui vine Bean (Alexe Andrei Marius). Apare albumul cu numarul 7: E SUFLET IN APARAT (2010)

Este si pentru prima data cand o trupa romaneasca de anvergura decide sa isi puna gratis albumul la download pe site. De pe acest album sint realizate trei videoclipuri la hituri precum Soundcheck, Cea mai buna zi si Moartea boxelor, toate 3 fiind pe locul intai timp de luni de zile in topul Radio Guerrilla, top realizat de catre ascultatori. In toamna lui 2012 se lanseaza videoclipul piesei Nu te mai saturi de noi, ce prefigureaza noul album al formatiei din 2013.

EDITIA 2013

LOCUL DE DESFASURARE

Pentru informatii despre locul de desfasurare, transport si cazare va invitam sa vizitati site-urile
www.deltasfantugheorghe.ro,
www.greenvillage.ro si
www.dolphincamping.ro

TROFEUL ANONIMVL

Toate premiile din competitia de lung si scurtmetraj vor fi acordate in baza votului exprimat de publicul prezent la Sf. Gheorghe.

Va asteptam la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii,
la ANONIMUL, cu peste 100 de filme.

Un festival pe nisip cu un singur VIP – PUBLICUL.