COMPETIȚIE LUNGMETRAJ

TALKING ABOUT THE WEATHER
Germania – 2022
89 min

Regia: Annika Pinske
Scenariu: Annika Pinske
Imagine: Ben Bernhard
Cu: Anne Schäfer, Anne-Kathrin Gummich, Judith Hofmann, Marcel Kohler, Max Riemelt, Emma Frieda Brüggler, Thomas Bading, Sandra Hüller, Christine Schorn, Alireza Bayram

Clara a reușit: s-a îndepărtat de provincia sa natală, Germania de Est, trăind acum o viață independentă în Berlin, predând filozofie în timp ce își termina teza de doctorat. Între ambițiile ei profesionale, o aventură cu unul dintre studenții ei și prietenia ei exigentă cu consilierul ei de teză, Margot, ea abia are timp pentru familia ei. Când Clara își vizitează mama pentru un weekend cu fiica ei de 15 ani, Emma, se confruntă cu idealul ei de viață neîngrădită, auto-determinată și cu prețul pe care trebuie să-l plătească pentru ea.

ANNIKA PINSKE
Annika Pinske a crescut în Frankfurt/Oder (Germania). În paralel cu studiile sale în filosofie și literatură, a lucrat pentru regizorul de teatru René Pollesch, urmată de o asistență artistică pentru regizorul german de film Maren Ade (Toni Erdmann). În 2011 a început să studieze regie de film la Academia Germană de Film și Televiziune Berlin (DFFB). Scurtmetrajele sale au fost premiate și ecranizate în întreaga lume, cum ar fi ANYWAYS (nominalizat la German Short Film Award 2015) și HOMEWORK (câștigătorul German Short Film Award 2016). TALKING ABOUT THE WEATHER este filmul ei de absolvire la DFFB.

Festivaluri:
Berlin International Film Festival 2022
Brussels International Film Festival 2022
Valencia International Film Festival 2022
Seattle International Film Festival 2022
Sydney Film Festival 2022

Trailer: