REGULAMENT ACCES ANONIMUL 2021

📌 ACCESUL ÎN CADRUL FESTIVALULUI ESTE PERMIS DOAR:

  • persoanelor vaccinate împotriva SARS-COV-2 pentru care au trecut 10 zile de la a doua doză (prin prezentarea adeverinței de vaccinare și a unui act de identitate).
  • persoanelor care prezintă la intrare rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, și actul de identitate.
  • persoanelor care prezintă la intrare rezultatul negativ al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore, și actul de identitate.
  • persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV 2, dovedite cu documente medicale.

!!! Toți participanții la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate valid, în scopul verificării și validării adeverinței de vaccinare, a testelor PCR sau rapide și/ sau pentru verificarea biletului gratuit (pentru acces proiecții în sala de cinema din Complexul Cinema Green Village).

Accesul publicului este permis doar cu mască (medicală sau non-medicală), care va fi purtată pe toată durata evenimentului.

📌 Pe perioada desfășurării festivalului, la punctul de informare al festivalului din cadrul Green Dolphin Camping se vor efectua teste antigen rapide valabile 24h. Pretul unui test antigen rapid este de 50 de lei.

📌 ACCESUL LA PROIECȚIILE DIN CADRUL FESTIVALULUI ESTE GRATUIT

Pentru proiecțiile care au loc în cinematograful din Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecțiilor, începând cu ora 11.00, inclusiv pentru prima zi de festival, 9 august. Comenzile sunt limitate la 4 bilete/adresă email.
Pentru a evita situațiile în care locurile rezervate rămân libere și există în continuare doritori să vadă filmul, rugăm spectatorii care nu mai ajung la proiecția rezervată să solicite reprezentanților Eventbook anularea rezervării printr-un mesaj de răspuns la e-mailul care conține biletul cu valoare 0 lei.

Pentru proiecțiile din cadrul campingului Green Dolphin Camping nu este nevoie de bilet cu valoare 0 lei.

PROGRAMUL îl va fi disponibil în curând aici: http://www.festival-anonimul.ro/

📌 Toți participanții răspund pentru valabilitatea și veridicitatea documentelor prezentate.
📌 În funcție de evoluția situației epidemiologice, de normele legale și recomandările emise de către autoritățile competente, Organizatorul poate institui măsuri sau restricții suplimentare privind accesul în Festival.

📌 Toți participanții sunt obligați să respecte toate normele în vigoare privind combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV2 care vor fi în vigoare la momentul desfășurării Festivalului.
📌 Pe perioada Festivalului, atât organizatorii cât și presa acreditată au dreptul de a înregistra video şi de a fotografia evenimentul. Organizatorul are dreptul de a folosi aceste materiale, de a le publica online sau offline, pe toate canalele, fără ca participanții să emită pretenţii asupra drepturilor cu privire la aceste materiale.

REGULAMENT ANONIMUL 2021

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, ediția a 18-a, are loc între 9 și 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundația Anonimul.

Programul Festivalului cuprinde două secțiuni competiționale:

   1. Competiție Lungmetraj
   2. Competiție Scurtmetraj

Pentru înscrierea filmelor în Festival nu se percepe taxă
Premiile vor fi acordate exclusiv de public prin vot exprimat.

Programe necompetitive:

Panorama internațională- filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective.
Secțiunea Actori în spatele camerei.
Secțiunea OFF Românesc cu proiecții de filme românești de lung, mediu și scurtmetraj.
Proiecții speciale cu tematici ecologice & globale & programe speciale.
Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reprezentanții filmelor proiectate la Festival, dezbateri publice cu realizatori de film, critici de film, invitați.

Condiții generale- Competiția de Lungmetraj:

   1. Competiția prezintă 6 filme de lungmetraj, propuse de selectorul Festivalului, Ludmila Cvikova. *pentru această secțiune nu există posibilitatea de înscrieri directe
   2. Vor participa în competiție doar filme produse după 1 ianuarie 2020.
   3. Fiecare film de lungmetraj va avea un delegat prezent la Festival, costurile fiind suportate de Fundația Anonimul.
   4. Ordinea de proiecție în cadrul Competiției este stabilită de Festival.
   5. Un film selectat în Competiția Festivalului nu poate fi retras ulterior.
   6. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele din Competiție de maximum 3 ori în timpul desfășurării Festivalului: 2 proiecții în Competiție și 1 eventuală proiecție în cazul în care filmul câștigă Trofeul Anonimul 2021 în seara de sâmbătă, 14 august.
   7. Festivalul are dreptul de a utiliza imagini din filmele aflate în Competiție pentru promovare media (maximum 3’).
   8. Filmele vor putea fi proiectate, cu acordul prealabil al distribuitorului/ producătorului în cadrul Retrospectivei ANONIMUL ce are loc în București – pentru critici de film, jurnaliști și industrie care nu au putut fi prezenți la Sf. Gheorghe în perioada Festivalului.

Transport

Materialul de proiecție trebuie trimis împreună cu o factură proforma prin curier, cu următoarele specificații:

   • “Fără valoare comercială. În scop cultural.”
   • Valoarea indicată pe factură nu trebuie să depășească suma de 10 Euro.
   • Nu vor fi acceptate materialele trimise par-avion din cauza dificultăților de procedură vamală, cele trimise cu valoare mai mare de 10 Euro, sau fără pre-plata transportului către Festival.

Returnarea materialelor de proiecție se va face în următoarele condiții:

   • Festivalul suportă returnarea materialelor la adresa indicată de participant.
   • Materialele vor fi returnate până pe 25 septembrie 2021.

Festivalul acoperă asigurarea materialului de proiecție pe durata aflării acestuia în România.

Condiții generale – Competiția de Scurtmetraj:

   1. În competiție vor intra scurtmetraje- ficțiune & animație- pe baza selecției realizate de criticul de film Ionuț Mareș.
   2. Înscrierile pentru selecție în cadrul Competiției de Scurtmetraj ANONIMUL 18 sunt deschise pana pe  14 mai 2021 inclusiv si se fac aici.
   3. Vor fi admise la preselecție doar filmele care îndeplinesc următoarele condiții:
    1. sunt produse după 1 ianuarie 2020;
    2. nu depășesc 30 de minute;
    3. sunt subtitrate în engleză, dacă dialogul este în alta limbă decât engleză.
   4. Toate filmele de scurtmetraj sunt supuse procesului de selecție, în lipsa unui acord special din partea Festivalului.
   5. Proiecția filmelor se face doar de pe suport digital – DCP sau fișier HD – conform specificațiilor tehnice indicate de Festival.
   6. Festivalul invită 1 reprezentant al fiecărui film (regizor/ producător/ scenarist/ actor) inclus în competiție pentru 3 zile, la ANONIMUL, în Sfântu Gheorghe, costurile de cazare fiind acoperite de Festival.

Rezultatele selecției pentru Competiția de Scurtmetraj ANONIMUL vor fi anunțate până în data de 22 iunie 2021. Materialul de proiecție trebuie să ajungă la Festival cel mai târziu pe 15 iulie 2021. În cazul în care materialul nu ajunge până la data respectivă, filmul selectat va fi înlocuit.

Diverse:

   1. Ordinea de proiecție în cadrul Competiției este stabilită de Festival.
   2. Un film înscris și selectat în Competiția Festivalului nu poate fi retras ulterior.
   3. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele din Competiție de maximum 4 ori în timpul desfășurării Festivalului.
   4. Festivalul are dreptul de a utiliza imagini din filmele aflate în Competiție pentru promovare media (maximum 3’).
   5. Filmele din cadrul secțiunii Competiție Scurtmetraj Ficțiune și Animație vor fi proiectate în cadrul Retrospectivei ANONIMUL ce are loc în București- pentru critici de film, jurnaliști și industrie care nu au putut fi prezenți la Sf. Gheorghe în perioada Festivalului.

PREMII

Publicul va atribui următoarele premii, prin vot:

CEL MAI BUN LUNGMETRAJ                                 3,000 EUR + TROFEUL ANONIMUL

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ STRĂIN                 1,000 EUR

CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ROMÂNESC           1,000 EUR

PREMIUL OVIDIU BOSE PAŞTINĂ, în valoare de 1,000 EUR, este oferit de Fundaţia Anonimul.

Trimiterea formularului de înscriere la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL implică acceptul semnatarului cu privire la regulamentul Festivalului, ediția 2021.

 

festival@anonimul.ro
www.festival-anonimul.ro
www.facebook.com/ANONIMULIFF

GDPR - Protecția datelor cu caracter personal

NOTA DE INFORMARE

Vă informăm că evenimentul va fi filmat și fotografiat. Fotografiile şi imaginile video surprinse în cadrul Evenimentului vor fi prelucrate de către Fundația ANONIMUL, partenerii și împuterniciții acestora, agenții de presă, sponsorii evenimentului și de către presa acreditată, exclusiv în scopul realizării de materiale video/audio/foto destinate activităților de publicitate și promovarii Evenimentului, având drept temei legal interesul nostru legitim de a promova și populariza Evenimentul. Prin prezența la eveniment confirmați că ați luat la cunoștință aceste informații precum și faptul că organizatorii vor transfera datele acestor terțe părți numai în măsura în care este necesar pentru a atingerea scopurilor prelucrării menționate anterior. Datele Personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor prevăzute mai sus sau pe perioade mai lungi, în măsura în care acestea sunt impuse de lege, cu excepția cazului în care vă exercitați dreptul la opoziție, printr-o cerere scrisă la adresa de email anonimul.iiff@gmail.com

Ediția 2021

LOCUL DE DESFĂȘURARE

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 8 – 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping.

TROFEUL ANONIMVL

Toate premiile din competiția de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.