REGULI DE FUNCȚIONARE A PROIECȚIILOR ÎN AER LIBER DIN CADRUL FESTIVALULUI INTERNAȚIONAL DE FILM INDEPENDENT ANONIMUL

Măsurile luate și regulile care vor fi respectate pe durata Festivalului sunt conforme regulilor și măsurilor din ORDINUL nr. 2.941/1.120/2020, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 531 din 19 iunie 2020.

Accesul publicului se va face numai cu monitorizarea temperaturii și va fi permis doar persoanelor care nu prezintă simptome asemănătoare gripei (tuse, dificultăți de respirație sau febră) și cu temperatura sub 37,3 °C

Accesul publicului este permis doar cu mască (medicală sau non-medicală) care va fi purtată pe toată durata evenimentului. Aceasta trebuie să acopere gura și nasul.

Fiecare participant își va dezinfecta mâinile la intrarea în zona de eveniment, cu dezinfectantul pus la dispoziție de organizator.

Accesul la eveniment se face cu respectarea de către participanți a distanței minime de 1,5m între persoane.

Locurile sunt poziționate astfel încât distanța minimă obligatorie de 2m să fie respectată, în afară de locurile alăturate pentru maximum 3 persoane care fac parte din același grup.

Nu este permisă schimbarea amplasării scaunelor/ băncuțelor în niciun moment al proiecției.

Repartizarea pe scaune/ băncuțe (marcate) se face în funcție de ordinea sosirii și, în funcție de numărul de persoane din grup, conform indicațiilor organizatorilor.

Biletele sunt disponibile exclusiv online, pe platforma Eventbook, începând cu 11 august 2020.

Ieșirea temporară din zona de proiecție este permisă doar pentru accesul la toalete.

Este interzis accesul în locație cu alimente. Accesul cu băutură se va putea face în măsura în care băutura este ambalată în recipiente individuale, cu capac. Este interzisă folosirea paielor de unică folosință.

Dezinfectarea zonei de proiecție se va face înainte de fiecare proiecție în parte. Din acest motiv, evacuarea zonei de proiecție se va face imediat după terminarea fiecărei proiecții, cu respectarea distanțării de 1,5 m.

Accesul este posibil cu 45 de minute înainte de ora de începere a PRIMEI proiecții din fiecare seară.

La următoarele proiecții, accesul va fi permis imediat ce dezinfectarea zonei s-a încheiat. Ne cerem scuze în avans pentru posibilele decalaje ale orelor de începere a proiecțiilor, însă acestea depind de timpul de evacuare cât și de timpul de dezinfectare a spațiului.

GDPR - Protecția datelor cu caracter personal

NOTA DE INFORMARE

Vă informăm că evenimentul va fi filmat și fotografiat. Fotografiile şi imaginile video surprinse în cadrul Evenimentului vor fi prelucrate de către Fundația ANONIMUL, partenerii și împuterniciții acestora, agenții de presă, sponsorii evenimentului și de către presa acreditată, exclusiv în scopul realizării de materiale video/audio/foto destinate activităților de publicitate și promovare a evenimentului în scopul prezentării și promovării Evenimentului, având drept temei legal interesul nostru legitim de a promova și populariza Evenimentul. Prin prezența la eveniment confirmați că ați luat la cunoștință aceste informații precum și faptul că organizatorii vor transfera datele acestor terțe părți numai în măsura în care este necesar pentru a atingerea scopurilor prelucrării menționate anterior. Datele Personale vor fi stocate atât timp cât este necesar pentru îndeplinirea scopurilor prevăzute mai sus sau pe perioade mai lungi, în măsura în care acestea sunt impuse de lege, cu excepția cazului în care vă exercitați dreptul la opoziție, printr-o cerere scrisă la adresa de email anonimul.iiff@gmail.com

Regulament

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL, ediția a 17-a, are loc între 10 și 16 august 2020, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Festivalul este un eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Fundația Anonimul.

Programul Festivalului cuprinde două secțiuni competiționale:
1. Competiție Lungmetraj
2. Competiție Scurtmetraj
Pentru înscrierea filmelor în Festival nu se percepe taxă.
Premiile vor fi acordate exclusiv de public prin vot exprimat.

Programe necompetitive:
Panorama internațională- filme premiate la alte festivaluri din anul respectiv, omagii, retrospective.
Secțiunea Actori în spatele camerei.
Secțiunea OFF Românesc cu proiecții de filme românești de lung, mediu și scurtmetraj.
Proiecții speciale cu tematici ecologice & globale & programe speciale.
Sesiuni de întrebări și răspunsuri cu reprezentanții filmelor proiectate la Festival, dezbateri publice cu realizatori de film, critici de film, invitați.

Condiții generale- Competiția de Lungmetraj:
1. Competiția prezintă 6 filme de lungmetraj, propuse de selectorul Festivalului, Ludmila Cvikova.
*pentru această secțiune nu există posibilitatea de înscrieri directe
2. Vor participa în competiție doar filme produse după 1 ianuarie 2019.
3. Fiecare film de lungmetraj va avea un delegat prezent la Festival, costurile fiind suportate de Fundația Anonimul.
4. Ordinea de proiecție în cadrul Competiției este stabilită de Festival.
5. Un film selectat în Competiția Festivalului nu poate fi retras ulterior.
6. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele din Competiție de maximum 3 ori în timpul desfășurării Festivalului: 2 proiecții în Competiție și 1 eventuală proiecție în cazul în care filmul câștigă Trofeul Anonimul 2020 în seara de sâmbătă, 15 august.
7. Festivalul are dreptul de a utiliza imagini din filmele aflate în Competiție pentru promovare media (maximum 3’).
8. Filmele vor putea fi proiectate, cu acordul prealabil al distribuitorului/ producătorului în cadrul Retrospectivei ANONIMUL ce are loc în București- pentru critici de film, jurnaliști și industrie care nu au putut fi prezenți la Sfântu Gheorghe în perioada Festivalului.

Transport
Materialul de proiecție trebuie trimis împreună cu o factură proforma prin curier, cu următoarele specificații:
• “Fără valoare comercială. În scop cultural.”
• Valoarea indicată pe factură nu trebuie să depășească suma de 10 Euro.
• Nu vor fi acceptate materialele trimise par-avion din cauza dificultăților de procedură vamală, cele trimise cu valoare mai mare de 10 Euro, sau fără pre-plata transportului către Festival.
Returnarea materialelor de proiecție se va face în următoarele condiții:
• Festivalul suportă returnarea materialelor la adresa indicată de participant.
• Materialele vor fi returnate până pe 27 septembrie 2020.
Festivalul acoperă asigurarea materialului de proiecție pe durata aflării acestuia în România.

Condiții generale – Competiția de Scurtmetraj:
1. În competiție vor intra scurtmetraje- ficțiune/ animație- pe baza selecției realizate de criticul de film Ionuț Mareș.
2. Înscrierile pentru selecție în cadrul Competiției de Scurtmetraj ANONIMUL 17 sunt deschise în perioada 11 martie – 15 mai 2020.
3. Vor fi admise la preselecție doar filmele care îndeplinesc următoarele condiții:
a. sunt produse după 1 ianuarie 2019;
b. nu depășesc 30 de minute;
c. sunt subtitrate în engleză, dacă dialogul este în alta limbă decât engleză.
4. Toate filmele de scurtmetraj sunt supuse procesului de selecție, în lipsa unui acord special din partea Festivalului.
5. Proiecția filmelor se face doar de pe suport digital- DCP sau fișier HD- conform specificațiilor tehnice indicate de Festival.
6. Festivalul invită 1 reprezentant al fiecărui film (regizor/ producător/ scenarist/ actor) inclus în competiție pentru 3 zile, la ANONIMUL, în Sfântu Gheorghe, costurile de cazare fiind acoperite de Festival.
7. Pentru înscrierea filmului spre selecția în cadrul Competiției de Scurtmetraj ANONIMUL 2020, se vor trimite via formularul de înscriere online.

Rezultatele procesului de selecție pentru Competiția de Scurtmetraj ANONIMUL vor fi anunțate până în data de 12 iunie 2020. Materialul de proiecție trebuie să ajungă la Festival cel mai târziu pe 22 iulie 2020. În cazul în care materialul nu ajunge până la data respectivă, filmul selectat va fi înlocuit.

Diverse:
1. Ordinea de proiecție în cadrul Competiției este stabilită de Festival.
2. Un film înscris și selectat în Competiția Festivalului nu poate fi retras ulterior.
3. Festivalul are dreptul de a proiecta filmele din Competiție de maximum 4 ori în timpul desfășurării Festivalului.
4. Festivalul are dreptul de a utiliza imagini din filmele aflate în Competiție pentru promovare media (maximum 3’).
5. Filmele din cadrul secțiunii Competiție Scurtmetraj Ficțiune și Animație vor fi proiectate în cadrul Retrospectivei ANONIMUL ce are loc în București- pentru critici de film, jurnaliști și industrie care nu au putut fi prezenți la Sfântu Gheorghe în perioada Festivalului.

PREMII

Publicul va atribui următoarele premii, prin vot:

CEL MAI BUN LUNGMETRAJ3,000 EUR + TROFEUL ANONIMUL
CEL MAI BUN SCURTMETRAJ STRĂIN1,000 EUR
CEL MAI BUN SCURTMETRAJ ROMÂNESC1,000 EUR

PREMIUL OVIDIU BOSE PAŞTINĂ, în valoare de 1,000 EUR, oferit de Fundaţia Anonimul.

Premiile vor fi acordate producătorului- persoană fizică sau juridică.

Trimiterea formularului de înscriere la Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL implică acceptul semnatarului cu privire la regulamentul Festivalului, ediția 2020 și acordul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conform RGPD 2020.

Vă asigurăm că datele dumneavoastră personale sunt protejate, prelucrate și gestionate de noi, prin implementarea de măsuri tehnice, proceduri interne și organizatorice specifice, precum și prin aplicarea unor bune practici de protecție a datelor.

Aveți posibilitatea oricând și în mod gratuit de a solicita vizualizarea, ștergerea sau modificarea datelor cu caracter personal trimițând un mesaj la adresa: festival@anonimul.ro.

festival@anonimul.ro
www.festival-anonimul.ro
www.facebook.com/ANONIMULIFF

Ediția 2020

LOCUL DE DESFĂȘURARE

Cea de-a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL se va desfășura în perioada 8 – 14 august 2022 la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, în Complexul Green Village și Green Dolphin Camping.

TROFEUL ANONIMVL

Toate premiile din competiția de lung și scurtmetraj sunt acordate în baza votului exprimat de public.